Hantuchovú sklamal Rím, Madrid bol skvelý

29.05.2013 Celý región

Paríž (TASR) - Vlani pre zranenie nohy vynechala celú antukovú sezónu a veľké turnaje sledovala iba ako diváčka. V tomto roku slovenská tenistka Daniela Hantuchová absolvovala celú šnúru, no výraznejší prienik sa jej podaril iba v Madride, kde sa po triumfe nad Češkou Petrou Kvitovou prebojovala do osemfinále dvojhry.
"Vážila som si, že môžem vôbec hrať. Viem, ako som sa cítila vlani, keď som pre zranenie musela oželieť všetky antukové turnaje a Roland Garros som pozerala iba v telke. Ak by som mala zhodnotiť celú antukovú sezónu, skvelý bol Madrid, kde sa mi hralo dobre a prvýkrát v kariére som zdolala Peťu Kvitovú. Škoda, že som tento výkon nezopakovala v osemfinále proti Kai Kanepiovej, ten zápas si môžem vyčítať," povedala pre TASR Hantuchová.
Zverenku španielskeho trénera Eduarda Nicolasa mrzela aj skorá rozlúčka s obľúbeným turnajom v Ríme. "Po neúspechu vo finále kvalifikácie so Simonou Halepovou som bola sklamaná. Hovorila som si, že takýto zápas nemôžem prehrať, Rumunka to však v hlavnej súťaži napokon dotiahla až do semifinále. Turnaj v marockom Marrákeši ani nemôžem počítať, lebo po náročnom fedcupovom semifinále proti Rusku v Moskve som nestihla poriadne zregenerovať. Štrasburg mi nevyšiel."
Na Roland Garros jej žreb hneď na úvod prisúdil náročnú súperku - Srbku Jelenu Jankovičovú. "Proti nasadenej osemnástke som odohrala dobrý zápas, no nevyužila som šance. Taký je tenis. Niekedy môžete dávať do toho všetko, no výsledky nie sú také, aké by si človek predstavoval," dodala Hantuchová, ktorá po návrate z Paríža začne s prípravou na trávnatú časť sezóny. Pred prestížnym Wimbledonom sa predstaví na turnajoch v Birminghame a Hertogenboschi.
 

Vyberte región